2018. május 23., szerda

4. nap



A negyedik nap reggele ugyanúgy kezdődött, mint az összes többi. Utazás előtt finomat reggeliztünk és elindultunk Nagykőrösre. Az eseménydús tegnapi nap után nagyon örvendtünk a hosszú autóbuszos utazásnak, mivel kialudhattuk magunkat. Egy óra után megérkeztünk az Arany János Múzeumhoz, ami sajnos felújítás alatt van, ezért csak az udvarra tudtunk bemenni, ahol annak a hét nagykőrösi tanárnak a szoborcsoportját láthattuk, akik a Magyar Tudományos Akadémia tagjai voltak. Emlékül itt egy csoportképet készítettünk.


A fénykép készítése után elindultunk Kecskemétre.  Az első állomásunk Kecskeméten a Szentháromság szobor megtekintésére adott lehetőséget. Elsétáltunk a Cifrapalotához, de útközben megtekinthettük a Városházát és a Kecskeméti Református Kollégiumot. A legjobban a Cifrapalota tetszett, mivel tulipános mintázata miatt kitűnt a többi épület közül.  




A tanárok egy kis meglepetéssel készültek, ami az volt, hogy megkóstolhattuk a híres soltvadkerti fagyit. A fagyizás után elindultunk Kiskőrösre, majd a bugaci pusztára, ahol nagyon finom ebéddel vártak. Miután megebédeltünk, kaptunk egy óra szabadidőt, ami alatt körbepillantottunk a pusztán.




A szabadidő lejárta után visszatértünk Budapestre az iskolába, ahol befejeztük az utolsó nap blogírását is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése