2018. május 23., szerda

3. napHarmadik reggel álmosan ébredtünk, egy hosszú éjszaka után (blogírás, éneklés, csocsózás). Jó étvággyal megreggeliztünk, aztán elindultunk. Lehetőségünk volt metróval utazni, ami egy fantasztikus élmény volt számunkra.
 A Nagy Vásárcsarnokban kezdtük a napot, amely a magyarországi historizmus téglaépítészetének az egyik legszebb alkotása, ahol szuveníreket vásárolhattunk a családtagjainknak.

Átsétáltunk a Szabadság-hídon, ahonnan a Duna-part mesés panorámájában gyönyörködtünk. Elértünk a Gellért-hegy lábához, meghallgattunk a Gellért Hotel és Gyógyfürdő történetét, majd a Sziklatemplomot látogattuk meg. Itt audiovezetésben volt részünk, ami nagyon érdekes volt. A Sziklatemplom látogatása után megmásztuk a Gellért hegyet és megérkeztünk a Citadella-kilátóhoz. Nagyon szép kilátásban volt részünk, ahol sok képet készítettünk.


A következő állomás a Budai Vár volt, ahol megismertük a Mátyás templom, illetve a Szentháromság-szobor történetét.


A Ganz Öntödei Múzeumban megtekintettük többek között Gábor Áron egyik rézágyúját. Utolsó állomásunk a Fiumei úti sírkert volt, ahol fontos magyar személyek sírhelyei találhatóak.

 Útközben Latabár Endre tanár úr, az idegenvezetőnk érdekes történeteket mesélt, szinte minden épület történetét ismerte. A fárasztó program után megírtuk a blogot, tudva azt, hogy vacsora után táncházba fogunk menni a Fonóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése