2018. május 23., szerda

2. nap - A diákelőadás


Kirándulásunk második napján sor került iskolánk Fordított Patkó elnevezésű színjátszó csoportjának előadására, ami Arany János A nagyidai cigányok című hőskölteménye feldolgozásának egy részlete volt. A Demeter Ferenc kolozsvári színész és Fodor Katalin magyar tanárnő rendezte darabot ezen alkalommal zömmel új színészek keltették életre, a cserekirándulásra érkezett XI.-es kollégiumi diákok.

Az akarat és lelkesedés újonnan minőségi előadást eredményezett. A helyszínből adódó nehézségek ellenére diákjaink állták a sarat, bebizonyították, hogy mindig, minden körülmények között képesek remekül teljesíteni.





A Fordított Patkó előadását a helyi televízió stábja is rögzítette. Erről az esetről csak nekünk, csak most a főszereplő, a Csórit alakító Bakk Szabolcs Róbert nyilatkozott: "Nagy meglepetés volt számunkra a színpad hiánya. Szerencsére jól sikerült az improvizáció, szerintem remekül megoldottuk. Úgy vettem észre, hogy a Petrikes diákok is élvezték az előadást. Remélem, hogy még lesz alkalmunk Budapesten fellépni."



x

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése